Meistä

tarinamme

edelläkävijä ihmisläheisissä hautauspalveluissa Suomessa

Matkamme Funeralab Oy:ssä alkoi visionäärisen tutkijan, Marjan, toimesta, kun hän ryhtyi tutkimaan hautauspalveluita palvelumuotoilun näkökulmasta vuonna 2017. Tutkimus eteni myöhemmin väitöskirjavaiheeseen ja ymmärryksen lisääntyessä aiheesta Marja tunnisti tarpeen jakaa tätä tärkeää tietoa myös alan toimijoille ja osallisille laajemmin. Tässä vaiheessa mukaan astuivat Anna ja Mari, jotka jakoivat saman vision paremmasta hautaamisen kokemuksesta. Tavoitteenamme on olla suunnannäyttäjä innovaation ja myötätunnon saralla Suomen hautaamisen toimialalla.

Olemme sitoutumaton ja puolueeton toimija, ja meidän tehtävämme on selvä: luoda merkityksellisiä ja empaattisia palvelukokemuksia kuoleman ja hautaamisen ympärille. Olitpa virkamies, joka tukee surijoita, omistautunut perheenjäsen järjestämässä hyvästijättöä tai ammattilainen hautausalalla, pyrkimyksemme sujuvampiin ja inhimillisempiin käytäntöihin tähtää auttamaan ja tukemaan kaikkia tarvitsijoita.

Funeralab Oy:ssä uskomme, että jokainen hautajaismatkaan liittyvä yksityiskohta on merkittävä. Palvelumuotoilun avulla olemme muuttamassa perinteisen hautaustoimialan maisemaa; tavoitteenamme erinomaisuus jokaisessa yksityiskohdassa asettaen omaisten tarpeet ja tunteet lähestymistapamme keskiöön. Olemme omistautuneet tuomaan tuoreen näkökulman kuolemaan ja hautaamiseen liittyvien ikiaikaisten rituaalien rinnalle, tehdäksemme niistä helpommin lähestyttäviä, surua tukevia ja myötätuntoisempia kaikille.

Liity mukaan seuraamaan alan muutoksen mahdollisuuksia, kun jatkamme edelläkävijyyttä ihmisläheisissä hautajaispalveluissa.

Tarinamme on vasta aluillaan.